Wat te verwachten

Dagindeling

Hoewel elke dag een andere invulling heeft is er wel een bepaalde structuur. Elke morgen omstreeks 08:00 uur is het opstaan. Dan is er even chaos. Iedereen moet wakker worden, wassen, tanden poetsen en aankleden. De corveeploeg heeft extra haast want die moet tafel dekken. Als een ieder klaar is wordt er ontbeten. Na het ontbijt is er tijd om nog even te spelen voordat aan het eerste spel van de dag wordt begonnen. Een spel/tocht duurt ongeveer 1,5 a 2 uur. Na het eerste spel gaan we terug naar de blokhut en kunnen de kinderen even lekker spelen, kletsen, voetballen etc. Na de lunch is het tijd voor nog een spel. Daarna kunnen de kinderen weer even lekker spelen. Dan na het diner is er nog een gezamenlijk spel. Als dit spel is afgelopen dan krijgt een ieder nog wat lekkers. Voor de junioren zit nu de dag erop. Er is voor hen nog even tijd om binnen een bordspelletje te doen en daarna gaan ze lekker slapen (al duurt dat soms wel een paar uur J). De senioren hebben nog een spel voor de boeg. Als ook dit is afgelopen en een ieder weer op de blokhut is gaan de senioren ook naar bedje. En dan gaat de leiding de dag evalueren en de volgende dag bespreken. Daarna is het voor ons ook bedtijd.

Er zijn enkele vaste onderdelen. Zo is er op dinsdag altijd een combi-tocht. Dan zijn we de hele dag bezig met het wandelen van een bepaalde route. Deze route wordt op allerlei creatieve manieren uitgezet. Aan de hand van foto’s bijvoorbeeld of door middel van kralen. (paarse kraal is linksaf, groene kraal rechtdoor etc), een kaart met daarop de route, enveloppen met aanwijzingen etc. Deze dag wordt (bijna) altijd afgesloten met frietjes en een kampvuur.

Woensdag is altijd onze “rust” dag. Dan doen we een sport- en spel dag op en rond de blokhut. Dit zijn allemaal kleine spelletjes. Denk bijvoorbeeld aan spijkerpoepen, proef spelletje, dienbladen race (met een dienblad voor bekers water een parcours afleggen en degene met het meeste water aan het eind wint), steltlopen en nog veel meer. Indien de financiën het toelaten huren we op deze dag ook een springkussen. Dat is altijd een ongelofelijk leuke aanvulling op deze dag!

En op donderdagavond (onze laatste kampavond L) sluiten we zeer feestelijk af met een heuse disco. Goede muziek, lekker drankje, chipjes en feestelijk geklede mensen! Een groot feest!!

Spellen

Wat voor spellen doen we nu eigenlijk? Nou, daar is niet echt een duidelijk antwoord op te geven. Want ondertussen hebben we veel, heel veel verschillende spellen verzameld. Hieronder enkele voorbeelden:

Levend stratego, levend kwartetten, handelsspel, spooktocht (alleen senioren), dropping, puzzeltochten, renspellen, verzamelspellen, combi-tocht , dierengeluidenspel etc.

In het zomerkamp hebben we een leuk, grappig of spannend thema. De spellen worden aan het thema aangepast en zijn zo extra leuk.

De spellen worden altijd heel fanatiek gespeeld want er valt wat mee te winnen!!  Met elk spel zijn er namelijk punten te verdienen. Elke avond na het diner wordt de uitslag van die dag bekend gemaakt en de punten verdeeld. Aan het eind van de week wordt een groep tot de winnaar van het kamp uitgeroepen en die mogen een klein kadootje uitzoeken.